Tutorial : cute MP3 player on Blogskin ..

Assalammualaikum .

tutorial nie credit to : jaja


Click untuk membesar. Yang sye kotakkan pink  tu MP3 player.

Okayy, dah tau ape itu cute MP3 player? Baguslah. Tutorial ini untuk pengguna blogskin dan classic template. Okayy guys. Now, let us start.

1. Korang pergi ke link INI. Then korang click pade Generator
2. Then dia akan keluar seperti gambar di bawah ini. 


3. Yang dekat bahagian Category : tu, kan dia General. saye nak korang tukar dengan Colors. Then pilihlah warne yang korang suke untuk bgcolor, loadingcolor, buttoncolor and slidercolor

4. Then lepas dah pilih untuk color tu, korang tukar kan balik bahagian Category : tu kepadaGeneral semula. Kan korang nampak autoplay tu dia letak 0, kan? sye nak korang letak dekat situ 1. Jangan letak 0, tapi 1.

5. Okayy, korang nampak yang dia tulis mp3 tak? Kan ade code tu kan? Code tu korang kene gantikan dengan code lagu korang sendiri. Nak cari code lagu korang, cari dekat SINI. Nanti dia akan keluar macam gambar kat bawah neh :



Click for enlarging.

6. Then, korang type lagu yang korang nak letak kat MP3 tu dekat bahagian Search. Macam saye, lagu blog  sye kan Cleansing Cream by Brown Eyed Girls. So, korang just type kat situ, 'Cleansing Cream' and tekan Enter. Then dia akan keluar macam neh :




7. Then korang click lah pade link yang 'CLEANSING CREAM' tu. Then nanti dia akan keluar seperti gambar di bawah ini :







8. Then korang nampak yang Direct: then sebelah dia kotak and dalam dia ada link tu kan? Korang copy link tu and paste kan link tu dekat tempat yang instruction nombor 5 tadi.


9. Lepas dah paste tadi, korang copy code yang ade dekat HTML Code tu. Copy semua code tau. Then paste kan code tu dekat Edit HTML blog korang. Letak dekat tempat yang korang nak letak lagu tu. Okay, that's all. Hope korang faham. Kalau tk faham, boleh tanye :)

Wajib credit yeeeeeeeeee. :) 








No comments:

 
All Editor Resrved to Hajar. Background credit to Encik Google :3