Kembara Rohani!

Yeayy! Lomo baru dapatt~ 

Bismillahhirahmannirahimm, Assalammualaikum dan salam satu malaysia. Perghhh, Sayaa malas nak mengarut tak ada mood So, let we starttt! 

5 October 2012

Jam telah menunjukkan pukul 3.30 petang jadi kami batch 19 yang ohsem ohsem turun ke tapak pendaftarann, kita start dengan daftar dirilaa right? But kami tak kenaa daftar pun i don't know whyy. Maybe bende tuh tak bende koot~ Soo, after that kami budak budak ohsem masuk dewann! Yeayy dewann! Ada kipas! Tak ada aircond! ;ppp So, sazah cakap kami rakyat rakyat yang beruntung dapat pergi yeahh! Sayaa orang yang istemewee! XD So, pada jam saya tak tauu. Kami naik atas dann pergi amik wuduk and solat asar. Solatt asar berjemaah, kauu adeww? XD 

Kami rakyat rakyat yang ohsem bacaa Al-matsuratt! Yeahh~ Tenang jiwaa. Seriously tenang bilaa bacaaa! Sayaa sukaa bacanyaaa~ Yeahhh! Selepas ituu, kami bukan kami tapi banat banat naik atas and dekat telekung serta al - matsuratt. Selepas itu kami ada permainan! YEAYY!First, sayaa suruh amik kertas yang berwarnaa warnaa wiwitt~ And then sazah suruh kami rakyat rakyat yg super ohsemm nie carik orang yang memengang warne samaaa, bentuk satu kumpulan tanpa mengeluarkan sebarang suaraa. And thennn, buat bulatan pas that duduk dgn sopan cehh, 

After that, sazah suruh kami semuaa carik 2 kelemahan 3 kekuatan dalam kumpulann. Okay serious, semuaa tuh susah nak carik tapi kami berusaha dalam masa yang singkat itu. So, kekuatan kami ialahh 1 - Kerjasamaa 2 - Kretiflaaa sangat. 3 - Menepati masa. 2 kelemahan yang agak lawak 1- Pemalas, semua ahli kumpulan sayaa (kuning) Adelah pemalas. Yess~ 2 - Mulutt muraii~ Hahaa lawak sangat latuhh. Jadi sayaa sebagai ketua yang macam apaa angkat tangan sebab sazah suruh siapa yang dah siap angkat tangan soo, look at thatt~ Kami memang kumpulan yang menepati masaa. Sebab kami ada kumpulan pertamaa yang siapp! Yeahh banat hebatt~ And thennn, sazah suro beratur.

Soo, what the meaning of that number? 
Sayaa ditempat number satu ituu, Keyy. Sebagai ketua sayaa kenaa pergi depan dann amik kertas yang sazah bagii. Sayaa beratur berlawanan arah dgn ahli kumpulan sayaa. Start play now, sayaa kenaa lakonkan watak sebagai haiwann dan orang number 8 akan cakap apa jawapan diaa. Nampakk tak kerjaa samaa diaa? Yeahh~ Kretif dalam melakonkan watakk! ;DDD And then, kamiiiiiiii. Mandi dann siap untuk solat and tilawah al-quraan.

So, sayaa budak blackk! #TeamBlackGirl macam tak twitter lakk. XD Sayaa, sarah, farah, mariam, aisyah, naz, deena. Kami pakai jubah hitam tudung hitam. Nampakk kehitamannyaa tapi tak pada mukaa ;pp So, after that kami turun dan makan malamm. After thatt kami, solat dan tilawah al-quraan. Selepas itu kami solatt. Selepas itu, dup dup dupp. Sayaa jumpa naz, and then tanyaa naz. " Manaa nad? " Diaa jawab "Entahlaa, tadi diaa jatuh tangga tergolek golekk" Ceritee seramm telah bermulaa. 

So, sayaa naik atas lari. Carikk nad, And then sayaa jumpaa diaa. Faiqah cite segalaanyaa dgn sayaa. Keyy, sayaa rasa macam, Ya Allah... Hijabb Nad dah dibukaa. Ahhh! Hijab, itu bukan tudung tapi ia bermaknaa hijab yang setiap orang adaa. Kalau allah bukak hijab kitaa. Kita akan nampak semuaa bende haluss. Fahamm? So, sayaa bawak nad duduk dalam dewaann. Diaa nangis, seriouss nangis macam apaaa. Kesian aku tengok diaa. 

So, start ceramah bermula. Sorry, serious saya tak ingat apaa yang berlaku sebab saya just tumpukan perhatian padaa nad. Jadi saya tak tau apaa yang diceramahkan. After sayaa beritau sazah pasal nad. Sazah panggil diaa. Then lepas tuh, diaa duduk tepi pintu beberape minit after that diaa duduk balik sebelah sayaa. Kemudian kami rakyat rakyat yang dah tak ohsem pergi makan ringan. Pergi kantin.

Saya, Nad, Faiqah, Fitrah, Deen, Naz pergi duduk sama sama. Nad, kataa tadi lepas kenaa panggil ngn sazah diaa pergi naik atas. Haa? Tak mungkin. Siapaa yang dgn sayaa mase tuhh? Ahh Cite makin seramm. >.< Then diaa kataa diaa tak ingat apaa yang berlaku masa dalam dewaann. Ke manaa dirie diaa masa tuh?! Diaa dgn sayaaa lahhh!!! Naz, Deen, Faiqah Nangiss. Sori air mata takleh keluar. Sayaa rasa seram sejukkk!

Selepas itu, sayaa pergi kelas lambat sikit. So saya jalan dengan huda. Sayaa jalan, dengan perasaan takut sayaa jatuh tangga terlebih takut lettuw. Selepas itu, kami semua pun baring tapi tak tutup lampu sebab nad tak boleh kalau tutup lampu. Tiba tibaa, nad menjerit. Saat tuh sayaaa menjerit dan menangis, hajaa.. Sejak bilaa kau jadi penakutt?! Dia kataa ada org ketuk kepalaa diaa. Seriouslyy?! Ya Allah, bantulaa sahabatku ini. Kami pun baca al-matsuratt. Then kami tengok keadaan nad, nad tanya siapaa awak? Faiqa jawab " Awak, ni kitalaa faiqahh" Nad just kenal nazz jee.. NAZZ! Ya Allahh. 

Selepas itu kami tenangkan diaa. And then sazah suruh semua orang tidur, Alhamdulillah. Nad dapat tidur... Tapi Saya, Nazz, Faiqah, Farah, Amni. Tak boleh tidurr soo, kami main uno. XD Orang telahh takut main uno ann? Tapi banyak kali kami dgr bunyi tapak kaki. Butt, sazah tak pernah lalu kelas kiteorangg. Ahh, siapakahh ituu?! Kami abaikannyaa.

6 October 
Kami bangun dan solat malam. Yeayy! Saya tak ngatukk! Selepas itu kami solat subuhh. Then sayaa baca al-matsurat sayaa dok ngn Naz, Deen,Faiqah, Fitrah, Izzah, Syiqin. Tiba tiba syiqin cite, nad kata adaa bende tuh kat atas lampu. Ahhhh! Seram >.< After that tibe tiba nad pandang belakang padahal tak ada bunyi apa apaa. And kami suruh nad pandang depan balik. Lupaa nak cite, time azan subur nad tutup telingan seriously?! Hurmm, entahhlaaa. Mase kite org baca al-mutsurat, nad kataa diaa dengar bunyi orang menjerit.

Kami abaikannyaa, then ada ceramah lepas subur. Bestt ahhh ceramah tuhh. Masa ceramah nad, kataa diaa nampak bende halus tuh kat belakang diaa. Bende tuh sentuh sentuh diaa. Seriously, aku macam... Then bende tuh dah pergi. Tiba tibaa diaa nampak ada bende halus tuh kat belakang seorang aulad yang bernama syazwan hail. So, sayaa senyap jee. Tapi bende tuh memang ada dgn diaa secara semulajadi. Faham akk? Kau tak faham sudahh. Tiba tiba nad cakap " Jangan Jangan Jangan " Sebab bende tuh nak masuk dalam badan aulad tuh. Serious seramm,

Kami, abaikannya. Selepas sesi itu kami ada senaman. Yeahh! Bestt, macam orang gilaa punya senaman. ;DD After that salin baju kemas barangg. Pergi makan! Yeayyy!!! 

Kami pun pergi turun bawah dann ada akak akak and abang abang yang panggil kiteorang adik adik kasih. Serious geli ;ppp Tiba tibaaa nad menjerit macam orang gilaaa! Kuat diaa perghhh! Kitaorang ramai ramai baca ayat kursi. Tiba tibaa diaa tutup telingan kami tarik tangan diaa. Tiba tibaa diaa lari, saya budak yang paling tak penakuttt kat situ ikut diaa. Diaa berhenti kat tempat wudukk, then saya tanyaa. " Nad kenapaa? " Diaa jawab bende tuh masuk dalam badann diaa. Seriouss sayaa nangiss tapi tak keluar air mata ;ppp

Selepas itu bende tuh dah tak kacauu diaa. Selepas itu rehattt! Makan lagi yeayy! ;ppp and then adaa kerjaa mengikut seksen bestt. Selepas itu balikkk! Bukan balk kampung yee XP Dahh penat mengirap aku tulis ;pp

P/S - Tapi sampai sekarang saya, naz, deen still kenaa kacauuu. Ya Allah, selamatkanlaa kami dari mahluk - mahluk haluss. Aminn!




No comments:

 
All Editor Resrved to Hajar. Background credit to Encik Google :3