Crush,


"Woi crush kau lalu!"

"Mane mane?!"

"Tularlah"

"Ya Allah hensemnyaaa, subhanallah!"

*pengsan*

Sesuka mana pun crush kau dekat kau. Dia still tak boleyh kalahkan cinta Allah yang esa kat kau. Percayelah, 

------------------------------------------------------------------------

"Kau ada crush tak?"

"Ade" *senyum*

"Siapa weyh?"

"Allah" *senyum semanis mungkin."

"Hek elleh, aku maksudkan lelaki lah."

"Lelaki tuh takda."

"Kau ni biar betik?! tak yah tunjuk alim sangatlah weyh."

"Salah ke aku cinta pada orang yang cipta aku yang beri aku segalanya. Nikmat makan, nikmat
bernafas. Semua dia bagi aku."

"Tapi lelaki boleh buat kau bahagia, dia bagi kau cinta sepenuh hati dia! Ohsem tau."

"Yes, dia bagi kau cinta. Dia buat kau buta... Nanti kat akhirat bukan dia akan tolong kau,
yang tolong kau tuh Allah dan Rasullah. Kau dustakan cinta dia? Sumpah kau rugi!!"

*terdiam sebentar*

"Tapi ada orang barat kata, dari kita tunggu orang yang tak cinta kan kita. Baik kita cinta
orang yang cintakan kita. Aku balaslah balik cinta dia."

"Cuba kau fikir baliklah ann. Siapa paling cinta kau?"

"Crush aku lah, dia cinta aku sepenuh jiwa dia aw. Sweet nak nazak."

"Tapi ada orang lebih cinta kau berbanding dia. Lebih sesangat."

"Siapaa seyh?"

"Allah lah :) Sejak kau lahir dia cinta kat kau. Sekeji mana pun kau dia cinta kau tau!"

"Bukti?!"

"Dia bagi kau rezeki banyak sangat. Dia bagi kau bernafas lagi tau! Kau banyak dosa pun
dia tetap bagi kau rezeki bebanyak."

*terdiam kembali*

"Tapi aku perlukan crush aku. Aku tak boleh hidup tanpa dia."

"Actually, you need Him not him."

"Maka nikmat tuhan-Mu yang manakah yang kamu dustakan?" 
[55:36]









No comments:

 
All Editor Resrved to Hajar. Background credit to Encik Google :3